Duur:
1 dag
Max. aantal deelnemers:
8
Geldigheid:
2 Jaar
Kosten:
€ 299 p.p. exclusief 21% BTW, inclusief koffie/thee/water & lunch
Aanvragen
Vragen? Bel ons op: 0031 (0)167 729072

Bij het werken op hoogte staat veiligheid op de eerste plaats. Veel organisaties realiseren zich niet dat ze te maken hebben met ‘werken op hoogte’. Om de risico’s tot een minimum te beperken, geven wij diverse trainingen die uw medewerkers beschermen tijdens het werken op hoogte. U bent bij ons op het juiste adres!

Doel van de training

Werknemers moeten vakbekwaam zijn in de uit te voeren werkzaamheden (EU Richtlijn 89/656/EEC). Hieronder valt tevens het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Wanneer er tijdens het uitvoeren van werkzaamheden de kans bestaat dat u of een collega van een (grote) hoogte kan vallen, moeten er maatregelen genomen worden om dit te voorkomen. Het doel van deze training is aandacht generen voor valbeveiliging, bewustwording van het risico op valongelukken en hoe je valbeveiliging op een veilige manier kunt gebruiken. Zo kunt u veilig op hoogtes werken.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met werken op hoogte en gebruik maakt van valbeveiliging. In de training wordt op praktische wijze uitleg gegeven over het juiste en veilige gebruik. Onder werken op hoogte vallen alle werkzaamheden op platformen, werken op ladders en masten, platte en hellende daken etc., waarbij valgevaar op kan treden.

Inhoud

Met de training ‘Werken met valbeveiliging’ leert u valbeveiliging op een veilige manier te gebruiken, waardoor u veilig op hoogtes kunt werken. De nadruk van deze training ligt op het begrijpen en toepassen van het theorie- en praktijkgedeelte. De volgende onderwerpen komen hierbij aan de orde:

  • Kennis hebben van wet- & regelgeving
  • Materiaalkennis
  • Valfactor
  • Risico bij stilhangen in het harnas (Harnass suspension trauma)
  • Verschil tussen valbeveiliging en werkplaatsbeperking
  • Werken met horizontale systemen en horizontaal verplaatsen
  • Verticaal verplaatsen
  • Positioneren
  • Praktijkoefeningen met verschillende soorten valbeveiliging

Deelname

Voor de training ‘Werken met valbeveiliging’ is geen voorkennis vereist.  De duur van de training is 1 dag met een maximum aantal van 8 deelnemers. Wij werken met een ratio van 1 trainer op maximaal 5 deelnemers. De training heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.  Na verloop van het certificaat is een re-training nodig. Deze is qua tarief en duur gelijk aan een basis training.

Prijzen

De training bedraagt € 299 (exclusief 21% BTW) per deelnemer met een duur van 1 dag. Prijs is inclusief koffie, thee/water, lesmateriaal, certificaat. De lunch is bij de dag training ook inbegrepen.

Locatie

Deze training wordt op misschien wel één van de mooiste en charismatische trainingslocaties van Nederland gegeven: De Watertoren weg 1A te Steenbergen! Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje!

Inschrijven voor ‘Werken met valbeveiliging’

Wilt u zich inschrijven voor onze training ‘Werken met Valbeveiliging’ of wilt u een cursus bij u op het bedrijf organiseren voor uw medewerkers? Vul dan gerust het aanmeldformulier in en u ontvangt direct een bevestiging. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken!

Aanvragen
Vragen? Bel ons op: 0031 (0)167 729072
klik hier voor onze andere trainingen