Duur:
1 dag
Max. aantal deelnemers:
8
Geldigheid:
1 jaar
Kosten:
€ 325 p.p. exclusief 21% BTW, inclusief koffie/thee/water en lunch
Aanvragen
Vragen? Bel ons op: 0031 (0)167 729072

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Er bestaan altijd situaties waarin iemand in gevaar kan komen. In de training ‘Redden op hoogte’ leert u hoe u iemand van hoogte veilig naar beneden brengt.

Doel van de training

Werknemers moeten vakbekwaam zijn in de uit te voeren werkzaamheden (EU Richtlijn 89/656/EEG). Hieronder valt tevens het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Bij het werken op hoogte bestaat het risico dat een medewerker valt; ook als er gebruik wordt gemaakt van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals een valbeveiligingsharnas en een valstopblok. Met de training ‘Redden op hoogte’ leert u uzelf of een ander, middels persoonlijke valbescherming, te redden uit onveilige situaties tijdens het werken op hoogte. Na afronding van de training bent u zich bewust van de risico’s van een reddingsactie. U kunt een visuele inspectie uitvoeren van de reddingsmiddelen en zelf veilig een redding uitvoeren. Ook bent u in staat om de juiste nazorg te verlenen.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die zich op hoogte begeeft en in staat dient te zijn een collega in veiligheid te brengen door middel van een evacuatie systeem. Reddingsoperaties op hoogte zijn vaak gecompliceerd en risicovol, bijvoorbeeld vanwege een slechte bereikbaarheid en een niet-meewerkend slachtoffer. Het is dus belangrijk dat er mensen aanwezig zijn die goed met de situatie om kunnen gaan.

Inhoud

Met de training vergaart u de juiste kennis en vaardigheden om uzelf of iemand anders te redden uit een onveilige situatie tijdens het werken op hoogte. De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

  • Materiaalkennis
  • Voordelen en schaduwkanten van verschillende systemen
  • Inschatten van risico’s
  • Installatie en functie check
  • Evacuatie en nazorg
  • Praktijkoefeningen met verschillende soorten

Deelname

De training ‘Redden op hoogte’ is bestemd voor mensen die een basisopleiding hebben in werken met valbeveiliging en/of aantoonbare ervaring. De training duurt 1 dag met een maximum aantal van 8 deelnemers. Wij werken met een ratio van 1 trainer op maximaal 5 deelnemers. Na het succesvol afronden van de training is het certificaat 1 jaar geldig. Na verloop van het certificaat is een re-training nodig. Deze is qua tarief en duur gelijk aan een basistraining.

Prijzen

De training bedraagt € 325 (exclusief 21% BTW) per deelnemer. voor de duur van 1 dag. Deze prijs is inclusief lunch, koffie, thee/water, lesmateriaal en natuurlijk het certificaat.

Locatie

Deze training wordt op misschien wel één van de mooiste en charismatische trainingslocaties van Nederland gegeven: De Watertoren weg 1A te Steenbergen! Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje!

Inschrijven voor ‘Redden op Hoogte’

Wilt u zich inschrijven voor onze training ‘Redden op hoogte’ of wilt u een cursus bij u op het bedrijf organiseren voor uw medewerkers? Vul dan gerust het aanmeldformulier in en u ontvangt direct een bevestiging. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken!

Aanvragen
Vragen? Bel ons op: 0031 (0)167 729072