Duur:
1 dag
Max. aantal deelnemers:
8
Geldigheid:
2 jaar
Kosten:
€ 299 p.p. exclusief 21% BTW, inclusief koffie/thee/water, lunch en cursus documentatie
Aanvragen
Vragen? Bel ons op: 0031 (0)167 729072

Wilt u keurmeester worden van valbeveiligingsmiddelen zoals harnasgordels, lijnklemmen, helmen, etc.? Dan bent u voor de cursus ‘Keurmeester Valbeveiliging’ bij ons aan het juiste adres. Na het behalen van het certificaat mag u als cursist de visuele keuringen van valbeveiligingsmiddelen voor zowel de eigen organisatie als voor derden uitvoeren.

Doel van de training

Sinds 1998 is het verplicht om een periodieke keuring van valbeveiligingsmiddelen uit te voeren. Dit is tevens opgenomen in de jaarlijkse VCA checklist. Valbeveiligingsmiddelen vallen namelijk onder persoonlijke beschermingsmiddelen en arbeidsmiddelen. Na het deelnemen aan de training bent u volgens de wettelijke voorschriften en normen (het Arbobesluit) opgeleid om valbeveiligingsmiddelen te keuren.

Inhoud

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Achtergronden van het keuren
  • Wetgeving, de Arbowet en productaansprakelijkheid
  • Normen voor valbeveiligingsmiddelen volgens o.a. NEN 361
  • De uitvoering van de keuringen van valbeveiligingsmiddelen
  • Administratieve afhandeling van keuringen van valbeveiliging
  • De rol van een externe keurmeester voor derden
  • Materiaalsoorten en constructief inzicht
  • De soorten valbeveiligingsmiddelen
  • Toepassing van checklijsten
  • Afkeurcriteria

Deelname

De training duurt twee dagdelen en bestaat uit zowel uit een deel theorie als een deel praktijk. Tijdens de theorie wordt er een basis gelegd voor de praktische uitvoering van de keuringen. Tijdens de praktijk worden de cursisten onder begeleiding van de docent geholpen bij de keuring van de diverse valbeveiligingsmiddelen. Het maximaal aantal dat aan de training kan deelnemen bedraagt 8 deelnemers. Wij werken met een ratio van 1 trainer op maximaal 8 deelnemers. Na het succesvol afronden van de training is het certificaat 2 jaar geldig. Na verloop van het certificaat is een re-training nodig. Deze is qua tarief en duur gelijk aan een basis training.

Prijzen

€ 299 p.p. exclusief 21% BTW. Bij deze prijs is koffie/thee/water, lunch en cursus documentatie inbegrepen.

Locatie

Deze training wordt op misschien wel één van de mooiste en charismatische trainingslocaties van Nederland gegeven: De Watertoren weg 1A te Steenbergen! Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje!

Inschrijven voor ‘Keurmeester Valbeveiliging’

Wilt u zich inschrijven voor onze training ‘Keurmeester Valbeveiligingsmiddelen’ of wilt u een cursus bij u op het bedrijf organiseren voor uw medewerkers? Vul dan gerust het aanmeldformulier in en u ontvangt direct een bevestiging. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken!

Aanvragen
Vragen? Bel ons op: 0031 (0)167 729072