Duur:
4 dagen opleiding, 1 dag assessment
Max. aantal deelnemers:
8
Geldigheid:
3 jaar (mits voldaan wordt aan logboek verplichting)
Kosten:
€ 1.175 p.p. exclusief 21% BTW, inclusief koffie/thee/water, 5 x lunch, assessment
Aanvragen
Vragen? Bel ons op: 0031 (0)167 729072

IRATA staat voor Industrial Rope Access Trade Association en vormt een internationaal erkend kwaliteitslabel gericht op veilig werken op hoogte door middel van industriële touwtechnieken (Rope Access). IRATA wordt steeds vaker als standaard wordt gezien binnen Rope Access.

Doel van de training

De IRATA cursus is geschikt voor technici, monteurs, schoonmakers en inspecteurs die middels touwtechnieken zichzelf in werk positie willen brengen. Indien u een IRATA gecertificeerde Rope Access cursus volgt, bent u ervan verzekerd dat de opdrachtgevers geen twijfels hebben over uw Rope Access vaardigheden. Daarbij wordt een IRATA certificaat regelmatig als eis gesteld door opdrachtgevers.

Inhoud

IRATA maakt onderscheid in 3 levels. Deze moeten op volgorde worden gevolgd, wat inhoudt dat iemand zonder IRATA level 1 niet deel kan nemen aan level 2.

IRATA level 1

Level 1 betreft een intensieve vijfdaagse cursus waarbij de basishandelingen en principes met betrekking tot diverse touwtechnieken worden beoefend. Op dag vijf worden de cursisten door een onafhankelijke examinator geexamineerd.

Een level 1 cursist voert de oefeningen uit onder toezicht van een level 3 begeleider.

  • De minimale leeftijd bedraagt 18 jaar
  • Ervaring is geen vereiste
  • U dient medisch geschikt te zijn

IRATA level 2

Ook level 2 is een vijfdaagse cursus. Hierbij staan reddingen en het installeren van lijnen centraal. Op dag vijf worden de cursisten door een onafhankelijke examinator geexamineerd. Een level 2 cursist kan onafhankelijk zelfstandig werken, neemt verantwoording over de groep en voert de oefeningen uit onder toezicht van een level 3 begeleider.

  • Minimaal 1000 logboek uren op level 1
  • Één jaar ervaring op level 1
  • U dient medisch geschikt te zijn

IRATA level 3

Level 3 betreft een intensieve cursus op het hoogste niveau. De focus ligt op gecompliceerde reddingen, alternatieve riggingsmethodes, de verantwoordelijkheid voor veiligheid en procedures en inzicht bij diverse werkomstandigheden. Er worden hoge eisen gesteld aan de klimtechniek.

  • Minimaal 1000 logboek uren op level 2
  • Één jaar ervaring op level 2
  • U dient medisch geschikt te zijn
  • U dient in het bezit te zij van een geldig EHBO certificaat

Deelname

Voor de IRATA training is medische geschiktheid en een minimum leeftijd van 18 jaar vereist. De duur van de training is 4 dagen en 1 dag assessment. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 8 deelnemers. Wij werken met een ratio van 1 trainer op maximaal 4 deelnemers. De training heeft een geldigheidsduur van 3 jaar, mits voldaan wordt aan logboek verplichting. Na verloop van het certificaat is een re-training nodig. Deze is qua tarief en duur gelijk aan een basis training.

Prijzen

€ 1.175 p.p. exclusief 21% BTW. Bij deze prijs is koffie/thee/water, 5 x lunch en assessment inbegrepen.

Locatie

Deze training wordt op misschien wel één van de mooiste en charismatische trainingslocaties van Nederland gegeven: De Watertoren weg 1A te Steenbergen! Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje!

Inschrijven voor ‘IRATA’

Wilt u zich inschrijven voor onze IRATA training of wilt u een cursus bij u op het bedrijf organiseren voor uw medewerkers? Vul dan gerust het aanmeldformulier in en u ontvangt direct een bevestiging. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken!

Aanvragen
Vragen? Bel ons op: 0031 (0)167 729072
klik hier voor onze andere trainingen