Advies voor het veilig werken op hoogte

Height Safety Expert voorziet u graag van advies om risico’s bij het werken op hoogte in kaart te brengen. Zo inventariseren wij waar er zich eventuele risico’s bevinden, stellen wij de nodige beheersmaatregelen, voorzien wij uw mensen van de juiste opleiding en certificering en kunnen wij u ondersteunen bij het vastleggen van werkinstructies.

Risico Inventarisatie

Samen brengen wij de risico’s binnen uw situatie in kaart en geven wij advies over hoe u deze risico’s tijdens het werken op hoogte kunt beheren. Vervolgens gaan wij met u in gesprek om te kijken wat u nodig heeft om veilig, prettig en vlot te kunnen werken en na te denken over wat te doen als er toch iets mis gaat.

Beheersmaatregelen

De arbeidshygiënische strategie helpt ons om keuzes te maken. We adviseren u in het bepalen of we de risico’s kunnen beheren door middel van collectieve maatregelen (hekwerk, kooiladder), een permanent systeem of persoonlijke beschermingsmiddelen.

Opleiding & certificering

Uit statistieken blijkt dat 90-95% van de incidenten te herleiden is naar menselijk falen. Om die reden is het investeren in de juiste materialen en procedures zeer belangrijk. Er voor zorgen dat de mensen die er mee werken weten wat ze doen is nog belangrijker. Per vakgebied en situatie kan een scholingsbehoefte variëren. Met onze opleidingen en certificeringen voorzien wij u van advies op maat en helpen wij uw mensen bewuster en vaardiger te maken.

Werkinstructies

Het vastleggen van werkafspraken is belangrijk. Lezen de eindgebruikers de werkinstructies daadwerkelijk? Wat dienen we minimaal vast te leggen en hoe houden we een werkinstructie levend? Wij hebben er onze ideeën over en delen deze graag met u.