Duur:
1 dag
Max. aantal deelnemers:
8
Geldigheid:
2 Jaar
Kosten:
€ 325 p.p. exclusief 21% BTW, inclusief koffie/thee/water & lunch
Aanvragen
Vragen? Bel ons op: 0031 (0)167 729072

Bij het werken op hoogte staat veiligheid op de eerste plaats. Veel organisaties realiseren zich niet dat ze te maken hebben met ‘werken op hoogte’. Om de risico’s tot een minimum te beperken, bieden wij u de training ‘werken met valbeveiliging’ aan. Deze cursus ondersteunt uw medewerkers bij het veilig werken op hoogte. 

Doel van de training

Werknemers moeten vakbekwaam zijn in de uit te voeren werkzaamheden (EU Richtlijn 89/656/EEG). Hieronder valt tevens het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Wanneer tijdens het uitvoeren van werkzaamheden de kans bestaat dat u of een collega van een (grote) hoogte kan vallen, moeten er maatregelen genomen worden om dit te voorkomen. Het doel van deze valbeveiliging cursus is aandacht generen voor valbeveiliging, bewustwording van het risico op valongelukken en demonstreren hoe u valbeveiliging op een veilige manier kunt gebruiken. Zo kunt u veilig op hoogtes werken.

Voor wie is deze training bedoeld?

De training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met werken op hoogte en gebruik maakt van valbeveiliging. In de cursus valbeveiliging geven wij op praktische wijze uitleg over het juiste en veilige gebruik. Onder werken op hoogte vallen alle werkzaamheden op platformen, werken op ladders en masten, platte en hellende daken etc., waarbij valgevaar op kan treden.

Inhoud

Met de training ‘Werken met valbeveiliging’ leert u valbeveiliging op een veilige manier te gebruiken, waardoor u veilig op hoogtes kunt werken. De nadruk van deze training ligt op het begrijpen en toepassen van het theorie- en praktijkgedeelte. De volgende onderwerpen komen hierbij aan de orde:

  • Kennis hebben van wet- & regelgeving
  • Materiaalkennis
  • Valfactor
  • Risico bij stilhangen in het harnas (Harness suspension trauma)
  • Verschil tussen valbeveiliging en werkplaatsbeperking
  • Werken met horizontale systemen en horizontaal verplaatsen
  • Verticaal verplaatsen
  • Positioneren
  • Praktijkoefeningen met verschillende soorten valbeveiliging

Deelname

Voor de cursus ‘Werken met valbeveiliging’ is geen voorkennis vereist.  De duur van de training is 1 dag met een maximum aantal van 8 deelnemers. Wij werken met een ratio van 1 trainer op maximaal 6 deelnemers. De training heeft een geldigheidsduur van 2 jaar. Na verloop van het certificaat is een re-training nodig. Deze is qua tarief en duur gelijk aan een basis training.

Prijzen

De kosten voor deze training bedragen € 325 (exclusief 21% BTW) per deelnemer voor de duur van 1 dag. Prijs is inclusief lunch, koffie, thee/water, lesmateriaal en natuurlijk een certificaat.

Locatie

Deze training wordt op misschien wel één van de mooiste en charismatische trainingslocaties van Nederland gegeven: De Watertoren weg 1A te Steenbergen! Nieuwsgierig geworden? Neem gerust een kijkje!

Inschrijven voor de cursus ‘Werken met valbeveiliging’

Wilt u zich inschrijven voor onze training ‘Werken met Valbeveiliging’ of wilt u een cursus bij u op op locatie organiseren voor uw medewerkers? Vul dan gerust het aanmeldformulier in en u ontvangt direct een bevestiging. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken!

 

Aanvragen
Vragen? Bel ons op: 0031 (0)167 729072