Deze Experts zijn u graag van dienst

Al onze trainers hebben ruime ervaring, zijn IRATA gecertificeerd en hebben een didactische opleiding genoten. Tevens zijn zij in het bezit van een geldig EHBO certificaat.

Fred Joosten

Na het afronden van zijn MTS motorvoertuigkunde is Fred naar het Korps Mariniers gegaan. Voor en na diverse uitzendingen heeft hij zichzelf o.a. gespecialiseerd als Mountain Leader. Als Mountain Leader heeft hij mariniers opgeleid in berg- en arctische omstandigheden. Na ruim 13 jaar heeft hij zijn carrière, na het behalen van zijn Pedagogische Aantekening, voortgezet binnen de Politie Academie als docent werken op hoogte. Binnen de afdeling werken op hoogte van de Politie Academie heeft Fred diverse specialistische eenheden en interventie teams mogen opleiden. In de jaren als docent heeft Fred diverse opleidingen gevolgd zoals First Responder, Irata, PPE inspection (Lyon), Redder verticaal milieu (Alpi Secours) en Trace system (C-toms). In 2013 is Fred samen met Wouter & Edo Height Safety Expert gestart en in 2017 heeft hij de Politie verlaten om full-time met zijn bedrijf bezig te zijn.

Expert HSE

Wouter de Boer

Na het behalen van zijn CIOS diploma is Wouter naar Groningen gegaan waar hij Outdoor Management heeft gestudeerd aan de Hanze Hogeschool. Hierna is hij gaan werken als coördinator/manager bij Akkermans Leisure & Golf. Na ruim 10 jaar met veel plezier gewerkt te hebben besloot Wouter het roer om te gooien en als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Naast het ondersteunen van opleidingen voor de Politie Academie heeft Wouter zich verder ontwikkelt als gedragsspecialist. In binnen- en buitenland heeft hij veiligheidsgedrag trainingen en assessments verzorgd. Als freelance trainer heeft hij opleidingen ‘Werken op hoogte’ en ‘Werken in klimparken’ verzorgd voor diverse opdrachtgevers. De afgelopen jaren heeft Wouter diverse opleidingen en bijscholingen gevolgd zoals o.a. Irata, Medical First Aid, Rope Course instructor & rescuer (ERCA), redder verticaal milieu (Alpi Secours). Sinds 2016 is Wouter full-time met Height Safety Expert bezig.

Edo Voortman
oprichter -ontwikkelaar – redder – politie inspecteur – keurmeester – irata L3

Ernst van de Wiel
trainer –  monteur – klimpark operator – irata L1

Erik Birkhoff
trainer – veiligheidskundige – sprat L3 – irata L3 – chef d’equipe speleo secuors – redder – gasmeet kundige

Gert-Jan Boden
trainer – brandweer bevelvoerder – klimpark operator – irata L1

Jeroen Horevoorts
eigenaar Height Safety Support – installatie specialist – ontwikkelaar – ex-bergreddingsdienst

Dylan Pas
materiaal specialist SafetyPro – project manager – keurmeester – irata L1